Afscheid van de Volksbank

Na 2 jaar en 2 maanden neem ik deze week afscheid van de Volksbank.

Als Agile Coach en Cluster Lead van de Agile Coaches heb ik die periode veel bijgedragen aan de transformatie 🔀 van die mooie bank.

Ik heb me succesvol gevoeld maar soms ook veel minder. Ik heb ontworpen, voorbereid en mee uitgevoerd. Ik heb interactieve opleidingen verzorgd voor leergierige teams, Scrum Masters, Product Owners en ExCo-leden. Me verbaasd en me laten verrassen. En ook anderen verbaasd en verrast, soms zelfs met gemopper…

Goede Scrum Masters en Agile Coaches gevonden en aangenomen. En helaas soms ook af moeten wijzen of afscheid nemen…

Maar bovenal heerlijk samengewerkt met fijne mensen. Veel geleerd, vertrouwen genoten en ruimte gekregen. Kortom: een ontzettend plezierige tijd gehad! Dankjewel en tot ziens!

https://www.linkedin.com/embed/feed/update/urn:li:share:7002887906860113921

Futureprove succesvol!

Heerlijk om met een groep van enthousiaste, slimme en leergierige trainees te werken!

Kennisdelen (over en weer), discussiëren, oefenen en spelen met zelforganisatie. Aan de hand van het scrumraamwerk want elke deelnemer deed (en behaalde!) aan het einde van de training het PSM 1 certificaat.

Hartelijk dank aan alle deelnemers en in het bijzonder aan Eefke de Kam van Futureprove voor de mogelijkheid én waardering!

Fijne online Agiletraining met FieldworxBV

Ik train liever met een ‘live audience’ maar als ik íets heb geleerd van de Corona-periode is het wel hoe goed je ook online een fijne leerervaring kunt hebben met elkaar.

Zojuist de driedaagse Agile Combitraining van FieldworxBV afgerond. Mooie resultaten geboekt en tevreden deelnemers. Daar doe ik het voor!

Covid-19: Online Scrumtraining bij BSN

Deze week voor de MBA studenten van Business School Nederland een Scrumtraining verzorgd. Online natuurlijk gezien de omstandigheden die weinig toelichting behoeven….

Algemene indruk van zowel de 19 deelnemende studenten als van mijzelf na deze training: eigenlijk gaat dit beter dan verwacht zo op afstand! Natuurlijk ervaar je hier en daar de beperkingen van het niet fysiek samenzijn, maar daar hebben veel Scrumteams in de praktijk ook mee te maken. Mooie ervaring!

Wat hadden we nodig om dit tot een succes te maken? In het kort:

1. De drive van BSN om de training door te laten gaan ondanks de Corona-crisis

2. Een heel fijne tool om online te vergaderen (zoom.us). Werkt intuïtief, mogelijkheden tot het creëren van breakout rooms etc.

3. Als basis een goede training waarvan de ‘zendgedeeltes’ vrijwel ongewijzigd konden worden gedaan.

4. Het ‘omdenken’ van praktijkoefeningen naar vormen die dicht bij het origineel blijven maar wel online-uitgevoerd kunnen worden

5. Accepteren dat het anders gaat dan dat je kunt doen als je fysiek bij elkaar bent

6. Discipline van deelnemers om elkaar bijv. de ruimte te geven om uit te praten en mij wat tijd gunnen om oefeningen te organiseren

En VOORAL:

7. Learning-by-doing: niet laten afremmen door mogelijke beren op de weg, twijfels en andere hindernissen maar een goede planning maken, gewoon beginnen en ‘responden to change’!

4, 5 en 8 juni: Ga de zomer in als Scrum professional!

De zomervakantie in gaan met alle kennis over het Scrum raamwerk? Bevestigd met een PSM I en/of PSPO I certificaat? Geef je dan nu op voor mijn training op 4, 5 en 8 juni 2020!

In de comfortabele ambiance van One Meeting Planetarium te Amsterdam Zuid-Oost komen we samen om op een interactieve wijze het Scrum raamwerk en de bijbehorende rollen te leren en ermee te oefenen.

Deze training kenmerkt zich door persoonlijke aandacht, learning by doing, humor, afwezigheid van PowerPointslides én de gastvrijheid van het bijzondere Planetarium.

Na het volgen van deze training heb je:

  • kennis van het volledige Scrumraamwerk
  • kennis van de rol van de Scrum Master, Product Owner en Development Team
  • voorbeelden van hulpmiddelen die je succesvol laten zijn in de praktijk
  • geoefend met vaardigheden en theorie in praktijk gebracht
  • het internationaal erkende PSM I en/of PSPO I certificaat van Scrum.org

De kosten zijn:

  • PSM I: twee dagen training (4 en 5 juni) met certificaat EUR 995,= p.p.*
  • PSPO I: twee dagen training (4 en 8 juni) met certificaat EUR 1.045,= p.p.*
  • PSM I én PSPO I drie dagen training (4, 5 en 8 juni) met twee certificaten combinatieprijs EUR 1.485,= p.p.*

We beginnen elke dag ‘s ochtends om 9.00u en zijn uiterlijk 17.00u klaar.

Deelnemen? Mail mij of bel mij op 06 22376848. Het aantal plaatsen is beperkt om de persoonlijke aandacht en interactiviteit te waarborgen.

* Dit is excl. BTW maar verder all-in. Dus cursusmateriaal, lunch, parkeerkosten én de examenkosten zijn inbegrepen.

Opleiden bij FutureProve!

Vandaag hernieuwd kennisgemaakt met Eefke de Kam – ik kwam haar al eerder tegen op mijn pad – en haar fantastische onderneming Futureprove.

Futureprove is een management traineeship voor procesverbeteraars. Excellente starters met een HBO/WO diploma en een Lean Six Sigma Green Belt certificering groeien in twee jaar tijd naar een leidinggevende rol in Operations Management. Tijdens het traineeship behalen de trainees hun Black Belt certificaat en voeren ze meerdere verbeterprojecten uit bij verschillende bedrijven.

In april ga ik voor de eerste keer een Scrumtraining verzorgen binnen Futureprove. Om de trainees deze kennis bij te brengen én om te beoordelen of dat iets is als vast onderdeel van het opleidingsprogramma. Ík denk van wel en ben dan ook heel benieuwd naar de ervaringen en de feedback in april!

Blije gezichten na de open-inschrijving Scrumtraining!

Vandaag de Scrumtraining afgesloten die ik op 17, 24 en 31 januari verzorgde in het Planetarium te Amsterdam Zuidoost.

Drie dagen lekker bezig zijn met Agile en Scrum in theorie en praktijk: kennisoverdracht, filmpjes kijken, spelletjes doen en oefeningen en posters maken. Én twee examens: Professional Scrum Master I en Professional Scrum Product Owner I van scrum.org

Niet iedereen deed beide examens en niet iedereen wil met een foto op internet, maar de dames hieronder laten graag hun behaalde diploma’s zien! Iedereen van harte gefeliciteerd! En als je deze keer niet mee deed: binnenkort start de inschrijving voor de volgende training!

Hogeschool Windesheim scrumt!

Namens Fieldworx heb ik 28 en 29 januari een groep docenten van de vakgroep Logistiek Management van Hogeschool Windesheim opgeleid in Scrum.

Twee bijzonder leuke dagen met tevreden deelnemers, bijna iedereen geslaagd voor het PSM I certificaat en heel mooie feedback ontvangen waar ik trots op ben:

…behalve over Scrum heb ik ook in didactisch opzicht veel van jou geleerd…

Supermooi hoe je zo samen iets kan bereiken. Ik denk dat ik daar nog wel eens terugkom!